Žáci z Bakalky objevili kouzlo Chorvatska: Cesta do Trogiru prostřednictvím programu Erasmus+

Žáci z Bakalky objevili kouzlo Chorvatska: Cesta do Trogiru prostřednictvím programu Erasmus+

Vzácná příležitost objevovat nové kultury a rozšiřovat obzory se otevřela 17 vybraným  žákům 6. - 8. ročníků z Bakalky díky akreditaci v programu Erasmus +. Jejich cesta do chorvatského města Trogiru se stala nezapomenutelným zážitkem o historii, kultuře a významu památek.

Během svého pobytu v Chorvatsku měli žáci možnost nahlédnout do místního školního systému a prohloubit své znalosti o historii a kultuře této fascinující země. Procházeli uličkami starobylého Trogiru a kouzelného Splitu, měst zapsaných na seznamu UNESCO, a dále navštívili Salonu, místo, které usiluje o zařazení na tento prestižní seznam.

Nicméně, jejich cesta nebyla pouze o obdivování architektonických skvostů. Během workshopů a debat si žáci položili otázku, proč je tak důležité chránit a zachovávat historické památky a kulturní bohatství pro budoucí generace. 

Hlavními přínosy této skupinové mobility bylo rozvíjení jazykových schopností a navazování nových přátelství. Komunikace s chorvatskými vrstevníky nejen posilovala vzájemné porozumění, ale také umožnila žákům prohloubit své znalosti o jiné evropské zemi a překonávat jazykové bariéry.