Zájezd do Skotska - důležité informace

Zájezd do Skotska - důležité informace

Odjezd je v pátek 22.5. v 17.30 od školy. Příjezd v noci ze soboty 30.5. na neděli, pravděpodobně hodinu po půlnoci, po přejezdu hranice budou děti kontaktovat rodiče.

V autobuse průvodkyně vybere 40 GBP + 10 Euro na vstupy.

Doporučené kapesné je 30-60 GBP a cca 10 Euro (pokud si budou chtít koupit něco k jídlu v Amsterdamu) a drobné na WC během přejezdu Německem.

Jedeme žlutým autobusem, wifi na území ČR, bez zásuvek na dobíjení. V autobuse možnost koupit studené nápoje za koruny. Teplé nápoje během dlouhých přejezdů zdarma.
Při odjezdu dostanou rodiče adresy + telefonní čísla rodin, v kterých budou děti bydlet a číslo na průvodkyni, které je možné při jakýchkoli problémech volat.
Jídlo: první jídlo, které děti dostanou bude v neděli večer - večeře v hostitelských rodinách. Do té doby musí mít buď zásoby z domu, nebo si mohou na odpočívadlech něco koupit. Neděle večer - čtvrtek plná penze, v pátek ráno snídaně v hostelu. Večer dostaneme od cestovní kanceláře pečivo, paštiku a sušenku. Před odjezdem na trajekt půjdeme do supermarketu, kde si budou děti moci doplnit zásoby na cestu. Na trajektu se dá koupit jídlo, ale je údajně velmi drahé - nejlevnější večeře cca 18 Euro. Stejně tak telefonování je během plavby několikanásobně dražší.
Pití - doporučuji si vzít s sebou jedno velké pití a v rodinách, stejně jako v hostelu doplňovat pitnou vodou. V rodinách děti dostanou k obědovému balíčku pití, které ale na celý den nestačí.
Zavazadla: budete potřebovat 3 zavazadla :
1. velké zavazadlo, který dáte dolů do autobusu a ke kterému se děti dostanou až v neděli večer.
2. zavazadlo do autobusu a na loď. V něm budou hygienické potřeby, čisté prádlo na převlečení a jídlo na cestu. Doporučuji nějaké hry a podobně. (Na lodi má každá kajuta WC a sprchu, ručníky k dispozici.)
3. Batůžek, s kterým budou děti chodit po Amsterdamu a následně na všechny výlety.
Do autobusu deku a polštář.
Nezapomeňte na nabíječku a důležité - adaptér!!!

Platný pas u sebe !

Pokud máte další dotazy, neváhejte mě kontaktovat.

Eva Domiková