Nenechme si vodu utéct

Nenechme si vodu utéct

V minulých dnech se žáci ze třídy 6.A a 6.C zúčastnili výukového programu na Lipce s názvem Nenechme si vodu utéct. Společně s lektory se zamýšleli nad příčinami nedostatku vody v krajině a hledali řešení, jak by se to dalo změnit. A co je zaujalo nejvíce?  Skupinové práce, vodní hrátky s kyblíkem, hra na zahradě a společně trávený čas mimo školu. Již nyní se těší na další zajímavá témata!

Na Lipce nám vysvětlili, proč lidé musí dělat nové vrty do země. Poradili nám i jak pomoci, aby se do půdy vsakovalo více vody.  (VS)

Na Lipce se mi líbilo jak jsme byli na zahrádce a hráli jsme tu týmovou hru. Ještě se mi líbilo, jak jsme dostali ten papír a měli jsme poskládat okolí domu nějakého spolužáka v týmu. Celkově to byl fajn den. (DČ)

Líbil se mi na ní ten program se zadržováním vody v kyblíku, zatímco my ostatní jsme na tabuli psali, jak vodu zadržovat opravdu. Taky se mi líbilo hledání míst v zahradě. Zbytek programu mě sice taky bavil, ale už ne tolik jako tyto dvě aktivity. (VS)

Naučila jsem se, že bychom neměli vodu brát jako samozřejmost. A že za poslední roky klesla hladina nejen povrchové, ale i podzemní vody. A teď už znám pár možností, jak s vodou lépe hospodařit a jak ji lépe zadržovat v různých typech krajiny. (KU)