Vánoční vystoupení v Domově pro seniory Kociánka

Vánoční vystoupení v Domově pro seniory Kociánka

Dne 8.12.2015 se část žáků 6.A a osmých ročníků vypravila do Domova pro seniory Kociánka, aby babičkám a dědečkům předvedli nacvičené pásmo Betlém (šesťáci hráli, osmáci zpívali), a tím pomohli navodit vánoční atmosféru v domově. Celé setkání proběhlo v přátelském duchu, všichni přítomní byli potěšeni a dojati.

Touto cestou bych chtěla poděkovat všem žákům, kteří pásmo nacvičovali, protože to dělali ve svém volném čase. A to, jestli byli obohaceni pouze senioři, posuďte sami (viz níže).

 

Celkově se mi v Domově pro seniory Kociánka líbilo. Nejen, že nám dali teplý čaj a sušenky, ale také krásné látkové stromky, které vytvářely babičky. Byla zde úžasná atmosféra. Dojali jsme je a také potěšili. Předali jsme přáníčka a popřáli jim veselé Vánoce. Všichni jsme odcházeli s jistým potěšením. A to takovým, že jsme udělali dobrý skutek. 

 Jana Gruntová 6.A

 

V úterý byla premiéra divadelního vystoupení Betlém, které připravili žáci 6. a 8. ročníků. Naše vystoupení se mi moc líbilo. Všichni z toho byli nadšení! Měli jsme krásné kostýmy a všem se dařilo. I přes drobné chybky jsme naše vystoupení skvěle odehráli. Dvouměsíční dřina se nám vyplatila a doufám, že budu mít možnost zahrát si zase někde příště

 Tereza Sýkorová 6.A

 

 

Myslím si, že  naše vystoupení  udělalo na babičky a dědečky veliký dojem a měli z nás opravdu radost Když jsme zpívali koledy, viděla jsem je i zpívat a bylo to moc krásné.

Na konci jsme jim dávali přáníčka a byli moc rádi. Když jsem své přání dala jedné paní, tak se rozplakala. Popřála jsem jí hezké Vánoce a ona mi stiskla ruku ze všeho nejvíc. I když byli jakkoli nemocní,  na vozíčku, nemohli mluvit, tak se usmívali a opravdu to bylo krásné. Také mě překvapilo,když  nám nakonec dali krásné stromečky .

Tohle jsem ještě nikdy nezažila a určitě bych si to chtěla ještě někdy zopakovat během Vánoc i mimo ně .

Jen bychom jim chtěli dělat velkou radost častěji !!!!!

 Monika Rešková 6.A

 

 Bylo to super! Určitě čas strávený navíc za to stál. Já jsem tvrďák a skoro nic mě nerozbrečí, ale když jsem viděl ty dojaté babičky a dědečky, měl jsem slzy na krajíčku. A ještě jednou říkám, bylo to super!

 Tomáš Dohnal 6.A

 

Jsem rád, že jsme je mohli potěšit tím představením a že jsme jim mohli zazpívat a zahrát. Určitě bych se tam chtěl vrátit klidně i několikrát do roka.

David Švábenský 6.A