Hokejový mistr světa na Bakalce

Hokejový mistr světa na Bakalce

Je polovina května a v Praze a Ostravě vrcholí světový hokejový šampionát. Právě 14. 5. 2015, v den čtvrtfinálových utkání, se na naší škole uskutečnila beseda s Petrem Hubáčkem, mistrem světa v ledním hokeji. Tento bývalý hráč Komety Brno a české reprezentace nyní hraje ve finském klubu JYP Jyväskylä, v právě probíhajícím šampionátu fandí samozřejmě České republice.

  Petr Hubáček se narodil roku 1979 v Brně, kde také s hokejem začínal. Jeho idolem byl tatínek, rovněž vynikající hokejista. Stejně jako otec hraje na pozici útočníka.

  Na úvod besedy jsme zhlédli prezentaci, kterou si o Petru Hubáčkovi připravil pan učitel Novotný s žáky 7. tříd. Po jejím skončení jsme dostali prostor pro své otázky a bylo skvělé, že jsme se mohli ptát téměř na cokoli.

  Dozvěděli jsme se tedy, že mistři světa dostanou originální pohár pouze na ledě a domů si odvezou jen kopii, že tréninky ve Finsku jsou fyzicky náročnější než u nás, že Jaromír Jágr je sice hokejová hvězda, ale v kabině s ostatními jedná jako každý jiný a mnoho dalších faktů i postřehů.

  Některé posluchače také zajímalo, zda by se chtěl ještě jako hráč vrátit zpět do brněnské Komety, snad se tedy hokejový fanoušek v Brně dočká. Hodně dotazů se týkalo zlatého mistrovství světa 2010 v Německu, kde podceňovaný český tým získal dosud poslední zlato. 

  Tuto zlatou medaili nechal Petr Hubáček kolovat po místnosti společně se stříbrem a bronzem z roku 2006, respektive 2011. Viděli jsme i medaile z finské ligy a prsten pro mistra světa.

  Beseda se určitě všem líbila a na konci byla odměněna bouřlivým potleskem. Byla totiž zajímavá nejen pro sportovce. Pan Hubáček není pouze skvělý hokejista, ale i sympatický člověk s obrovským smyslem pro humor. Všichni jsme se už těšili na večerní čtvrtfinále s Finy, o němž již víme, že skončilo pro českou reprezentaci vítězně a zajistila tak českému týmu postup do semifinále.

Petr Dočekal IX. A

Fotografie ze setkání si můžete prohlédnout v naší fotogalerii.