Exkurze do Polska pohledem deváťáků

Exkurze do Polska pohledem deváťáků

Tento týden se uskutečnila exkurze našich devátých tříd do Polska. Navštívili jsme bývalý koncentrační tábor v Osvětimi, královské město Krakov a solné doly ve Wieliczce. Jak hodnotí dva dny strávené v Polsku někteří z našich žáků, si nyní můžete přečíst: 

Osvětim

V Osvětimi byl neuvěřitelný duch místa. Nejde o příjemný prožitek, ale každopádně stojí za to se na toto místo podívat. (Karolína, 9.B)

Většina lidí si asi neumí představit, jaké to tam bylo doopravdy. Je to dost drsný zážitek. Ale přesto by to měli vidět všichni. (Peter, 9.B)

Působí na city a člověk si alespoň uvědomí, co všechno má a čeho by si měl víc vážit. Na lidi slabší povahy to opravdu dolehne a v paměti si to ponese pěknou řádku let. (Viki, 9.B)

Osvětim pro mě představuje neskonalé utrpení nepředstavitelného počtu ubohých lidí. Ztratili své životy naprosto zbytečně a doufejme, že se z toho lidstvo poučí a nic takového už se nebude opakovat. (Světlana, 9.B)

Osvětim pro mě znamenala zamyšlení se sama nad sebou. Jestli si vážím toho, co mám a jsem za to vděčná… Běhal mi mráz po zádech. (Katka, 9.A)   

 

Krakov

Moc pěkné město, trošku připomínající historická města v Česku. Židovské město má krásnou atmosféru. (Gábina, 9.C)

Krásné město s nádherným hradem. (Melisa, 9.B)

Nádherné město se spoustou památek a spletí různých uliček, ve kterých je těžké se vyznat, pokud nejste místní. Ale určitě stojí za prohlídku. (Linda, 9.B)

Krakov je pěkné město, záchytný bod v temnu „továrny na smrt“. (Hanka, 9.A)

Wieliczka

Působivá prohlídka solných dolů a všech zvláštností, které nabízí. Přes podzemní restauraci a bufety, až po kostel, který má téměř vše ze soli. Uvidíte zde různé vynálezy, které posloužily k ulehčení náročné práce. (Viki, 9.B)

Těšil jsem se a Wieliczka nezklamala. Nejlepší byla asi Poslední večeře vytesaná ve skále. (Vojta, 9.B)

Slaná tečka výletu. (Hanka, 9.A)

Krásná prohlídka s příjemnými zážitky. Zjištění, jaký je život v podzemí, prostě krása… (Lucka, 9.A)