2.C píše příběhy

2.C píše příběhy

O motýlovi Bublince

Bublinka byl nejmladší motýl rodičů Plasárkových. Všichni se mu posmívali. Jejich vůdce byl Vážka - vedoucí motýlů. Jednoho dne zmizel jejich třídní učitel. Všichni říkali, že za to může Bublinka. Tak se Bublinka rozhodl, že toho třídního učitele půjde hledat. Bubinka teda šel a šel a šel, když v tom uviděl lidskou chalupu. Vletěl dovnitř a uviděl jejich třídního učitele, jak mlsá drobky na stole. Řekl poleť , abychom za svítání dorazili do školy. Učitel poslechl a letěli. Když byli u rybníka, uviděli Vážku vedoucího motýlů. V tom tam přiběhl kluk, popadl Vážku a chtěl mu utrhnout křídla a nohy. V tom Bublinka zasáhl a letěla za Vážkou. Lítal chlapci před očima. Chlapec se polekal a utekl. A tak Bublinka za záchranu dostal jméno otakárek. A teď se tak jmenuje druh motýla.

Eliška Lásková

 

Delfín a motýl - kamarádi

Delfín je chytrý a má rád společnost. Taky se hodně mazlí. Je jeden delfín a je jedináček. Jednou si šel zaplavat na procházku. Ale potom ho začalo něco šimrat na čumáčku a zjistil, že je to motýl. A potom říká motýl:"Budeme kamarádi, jo?" A delfín se zaradoval:"Hurá, hurá." A už byl šťastný. No, vlastně oba dva byli šťastní.

Klára Miklánková

 

Motýl a ptáčata

Byl jednou jeden motýl a ten motýl jednoho krásného dne poletoval na louce u lesa. Tak jenom poletoval z kvítku na kvítek. Jednou si řekl, že se půjde podívat do lesa. A tak letěl a ocitl se v nejhlubší části lesa. Nakonec potkal dvě malá ptáčata a povídá jin:" Kde máte maminku?" Zeptal se motýl. Ptáčata řekla:"My jsme se ztratila." Motýl řekl:" Já se o vás bdu starat." A motýl se o ně teda staral. Ptáčata rostla a rostla, až vyrostla. Nakonc byl motýl šťastný. Ptáčata vyletěla z hnízda a našla si samičku.

Michaela Šabrňáková

 

Zajíc

V lese za kopcem žil jeden zajíc a ten se jmenoval Vašek. Měl kamarádku Báru. Byli velcí kamarádi. Poslechněte si příběh, který se jim přihodil. Bylo úterý, v ten den mají všichni zajíci svátek. Bára a Vašek v ten den šli na výlet a potkali starého zajíce. Ten omdlel. Oni mu pomohli a dovedli ho do nemocnice. Dobře to dopadlo.

Jiří Holík

 

Jak se jmenuješ motýlku?

Byl jeden motýl, který se jmenoval, no vlastně, on se nikak nejmenoval. On byl beze jména. Ale teď zpátky k tomu příběhu a honem! On to byl vlastně takový zvědavka. I jeho máma Ivetka byla zvědavá, ale tatínek nebyl tak zvědavý, on měl pořád nějakou práci. Jednou letěli k velké prudké řece a tam si našli malé, malinkaté motýlátko. Sedlo. Tatínek řekl:" Jen se posaď, vždyť jsi ještě malá. A tak se máma bouchla do hlavy, vždyť jsme uletěli jen 1 m. A táta řekl:" Bude se jmenovat Ospalka." A tak se dohodli. A od té doby se jmenovala Ospalka.

Terezie Hájková

 

Zápasnická aréna o medvědovi a žirafě

Jednoho krásného dne šla žirafa na pastvu. Medvěd šel také na pastvu. Pak se potkali a medvěd říká:" Chceš si se mnou zazápasit?" "Ano." odpověděla žirafa. "Tak pojďme, znám jednu arénu tady poblíž. A zápas může začít." řekl medvěd. Medvěd vyráží pravou tlapou, žirafa uhýbá.Pak medvědovi vráží vší silou do břicha svůj krk a tím pádem vítězí. "Sláva žirafě!"

Filip Jarolín