Žáci Bakalky na návštěvě u hasičů

Žáci Bakalky na návštěvě u hasičů

Místo: HSZ JMK Lidická Brno

Při akci projektu BRNO A JIŽNÍ MORAVA BEZ HRANIC - 20.12.2012 - tradičně plavou kromě zdravých a postižených dětí, také dospěláci. Pravidelnými účastníky jsou také naši přátelé z HSZ JMK, kteří stejně jako na další naší plavecké akci pro postižené děti a děti z dětských domovů, věnují vždy zážitkovou cenu - návštěvu u hasišů na Lidické v Brně.

Tuto cenu vyhráli 20.12.2012 žáci ZŠ Bakalovo nábřeží Brno.

Byla to paráda, nejprve důkladná prohlídka a povídání z praxe o jednotlivých hasičských vozech, spojené s používáním velké spousty techniky, první pomoc a jak se chovat při požáru a při první pomoci, to vše jasně a jednoduše - to byla první část návštěvy.

Pozor, slíbil jsem (Michael Svoboda), že si poprvé zahrajeme bocciu na hasičské stanici. A tak hasiči proti Bakalce a rychlý turnaj v boccii, a potom čokolády a gratulace vítězům.

Šli jsme do dvora a čekalo tam na nác hasičské auto s žebříkem a plošinou, která se dostane až do výšky 52 metrů. Žáci z Bakalky měli možnost vyjet na plošině až nad budovu hasičů na Lidické ulici, byla to paráda, moc děkujeme.

Na závěr jsme ještě důkladně prohlédli speciální auta na vyprošťování, protichemické atd. a hasiči nám předvedli sjíždění po tyči před zásahem.

V průběhu návštěvy neustále vyjížděla a přijížděla hasičská auta, na vlastní oči jsme mohli vidětsamotný výjezd na požár. Hasiči musí podle pravidel zvládnout za 2 minuty od nahlášení požáru nebo jiné události vyjet z garáží. Zažili jsme to a netrvalo to ani 1,5 minuty a hoši byli připraveni pomáhat při zásahu. Díky vám všem. Michael Svoboda

Text převzat z

http://vutvbrne-festival.rajce.idnes.cz/2012-01-27_Pratele_s_HSZ_JMK_na…,

kde najdete i bohatou fotogalerii

Pavel Novotný