Informace k zájezdu do Velké Británie.

Informace k zájezdu do Velké Británie.

23.4. se uskutečnila informační schůzka k zájezdu do Velké Británie. Pro rodiče, kteří se schůzky zúčastnit nemohli, uvádíme nejdůležitější informace.

Odjezd je v sobotu 25.5. ve 13.00 od školy. Příjezd v neděli 2.6. kolem 16.00. Při návratu po příjezdu na hraniční přechod Rozvadov děti podají rodičům zprávu.

Při odjezdu dostanou rodiče lístek s adresou a telef.číslem rodiny, kde budou děti bydlet. Zároveň odevzdají lékařské potvrzení a potvrzení o bezinfekčnosti. Pokud máte lékařské potvrzení platné, tj. není starší  než jeden rok, nemusíte nechávat znovu potvrzovat. Lékařské potvrzení po příjezdu vrátíme. Datum potvrzení bezinfekčnosti nesmí být starší než jeden den.

Prosíme o kontrolu platnosti pasu! Děti budou mít s sebou kromě pasu i kopii kartičky zdravotní pojišťovny a vše budou mít u sebe v autobuse! Po cestě vybere p.průvodkyně od každého 40 liber na vstupy, protože vstupy se platí hromadně. Pokud to bude možné, nachystejte dětem peníze přesně.

Kromě liber budou děti potřebovat drobné (koruny i centy) na toalety. Jedno použití stojí v Německu 70 centů.

Výše doporučovaného kapesného je 30-50 liber.

Nezapomeňte na adaptéry, nabíječky apod.

První jídlo bude večeře v hostelu v Oxfordu v neděli večer. V obou hostelech (Oxford i Ambleside) máme plnou penzi, tj. snídaně,  balíček na cestu, večeře. V rodinách je to stejné. V sobotu 1.6. děti po snídani dostanou obědový balíček v rodině, odjedeme do Londýna a večer v autobuse dostanou od CK  pečivo s paštikou. Cestou do VB, stejně jako na zpáteční cestě, budou mít děti při hygienických zastávkách možnost koupit si jídlo.  Na pití doporučujeme velkou láhev na cestu, s sebou rozpustný šumák, v Anglii potom pouze doplňovat pitnou vodou z kohoutků, kterou Angličané běžně pijí.

Při balení počítejte s tím, že co uložíte do velkého zavazadla, které bude dole v autobuse, k tomu se děti dostanou až v Oxfordu při ubytování. Základní hygienické potřeby (kartáček na zuby, pastu, hřeben) , jídlo na cestu, polštářek a deku, nebo teplejší oblečení na noc, s sebou do autobusu. Taktéž do autobusu batůžek, se kterým budou chodit na výlety, protože ubytování proběhne až po prohlídce Oxfordu. Doporučujeme balit děti úsporně, každé dítě si v hostelech bude muset vynést svůj kufr nahoru po schodech. V hostelech většinou výtahy nejsou.  

Děti budou mít  s sebou léky, které užívají při běžných potížích. Prosíme o upozornění před odjezdem.

Doporučujeme pohodlné, už prověřené boty, protože budeme hodně chodit, a s sebou pláštěnku. Pro případ mimořádně teplého počasí i kšiltovku a opalovací krém na obličej.

V Yorku bydlíme v rodinách. Každá rodina si děti vyzvedne u autobusu a další den ráno je opět k autobusu doveze. Po večerním příchodu do rodin mají děti zákaz rodiny opouštět.

V ceně zájezdu je veškeré pojištění, tj. i storno v případě nemoci. Pokud by dítě před odjezdem onemocnělo, je nutné předložit lékařské potvrzení a pojišťovna vyplatí 80 % ceny zájezdu. Apelujeme na rodiče, aby v případě, že u dítěte jsou zjevné známky začínající nemoci, dítě na zájezd neposílali!

V případě dalších dotazů kontaktujte p.uč.Domikovou.