Lyžařský kurz Čapkova chata 7.1.-12.1. 2019

Lyžařský kurz Čapkova chata 7.1.-12.1. 2019

V týdnu 7.1.-12.1. 2019 se žáci 7. C a 9 žáků ze 7.A zúčastnili výcvikového lyžařského kurzu v Krkonoších v Peci pod Sněžkou na Čapkově chatě. Kurzu se zúčastnila paní učitelka Cenková, Janů a pan učitel Novotný, zdravotnice byla paní doktorka Švábenská.  

Už cesta tam byla veselá, dopravovali jsme se autobusem a všichni jsme byli zvědaví a nedočkaví, jak celý kurz bude probíhat. Počasí slibovalo bohatou sněhovou nadílku, takže při cestě do chaty, kam jsme museli od autobusu zaparkovaného v údolí dojít pěšky, jsme si už zimních radovánek naplno užívali. Naštěstí lyže a naše zavazadla dovezla na chatu zimní rolba.

Přivítala nás krásná horská chalupa ve svahu nad Pecí přímo na sjezdovce Zahrádky, která skýtala několik útulných pokojů a malebnou jídelnu, vše ve dřevě. Hned po příchodu nás vřele přivítal pan majitel, šli jsme se ubytovat a odpoledne jsme byli rozřazeni do družstev dle lyžařské zdatnosti.

Každý další den jsme zahajovali vydatnou snídaní, abychom vydrželi až do oběda, protože jsme lyžovali bez přestání celé dopoledne. Dali jsme si pořádně do těla, ale zároveň byl prostor i na legraci. Na oběd i večeři jsme se vždycky moc těšili, protože po sportu opravdu lépe chutná.

Každý den probíhal obdobně, navíc se z nebe neustále sypal krásný měkký sníh, takže ve volné chvíli, když jsme mohli vyběhnout za chatu a užít si zimních radovánek, se nám padalo do závějí měkce a sníh nám zalezl opravdu všude. Užili jsme si super zábavu, utužili přátelství a nová si vytvořili.

Po večeři jsme mohli strávit volno v jídelně, kde jsme hráli společenské hry, povídali si a plánovali další lyžovací den – kdo koho co naučí, kam se společně posuneme, jaké další cíle si vytyčíme.

Poslední den jsme byli na sjezdovce pouze dopoledne a po obědě jen ten, kdo se ještě lyžování dostatečně nenabažil. Cestou zpět jsme všichni únavou a plni zážitků usnuli a probudili jsme se povětšinou až u školy.

Jak pro mnohé naše rodiče a další sedmáky, bude lyžařský kurz krásnou celoživotní vzpomínkou i pro nás.

Za účastníky kurzu

Elen Stroblíková 7.A