Střípky z Prahy

Střípky z Prahy

Žáci devátého ročníku tradičně ve druhém říjnovém týdnu navštívili hlavní město. Obrázky si můžete prohlédnout ve fotogalerii a tady Vám nabídneme pár postřehů, které mohou každému připomenout vlastní zážitky.

Národní divadlo

Budova je krásná, honosná, Příběh Prodané nevěsty je velmi vtipně zpracovaný a bavil většinu z nás. Ale daleko lepší než samotná opera byla  atmosféra, která byla kouzelná - obleky, večerní šaty. Zkrátka nádhera. (JH IX.C)

Národní divadlo na mě zapůsobilo velmi neobvykle, výzdoba vypadala opravdu velkolepě, ale opera samotná mě překvapia nejvíce. Čekal jsem nudné vřeštění podobné tomu na tržištích. Opera se mi líbila z Prahy nejvíce, i když nejsem dvakrát kulturní člověk. (AR IX.C)

Každý se krásně oblékl a namalovasl. Seděli jsme úplně nahoře, takže jsme měli výhled na celé jeviště. Představení Prodané nevěsty trvalo skoro 3 hodiny, bylo hezké a zajímavé, ale ke konci mě již přestávalo bavit. O přestávkách jsme chodili do bufetu a na terasu, odkud byl nádherný výhled na noční Prahu. Celou Prahu jsem si užila, ale myslím, že to divadlo bylo ze všeho nejlepší. (NO IX.C)

Senát

Budovu nechal postavit Albercht z Valdštejna a rozhodně chtěl, aby palác konkuroval Pražskému hradu. K budově náleží i překrásná zahrada. Albrecht z Valdštejna měl velmi rád koně, mopžná raději než lidi. Nechal pro ně vybudovat luxusní konírnu, kde měl každý kůň svůj obraz a mramorový žlab. V bývalé konírně je dnes jednací místnost Senátu ČR.