Zájezd do Walesu

Zájezd do Walesu

Zájezd do Anglie a Walesu

   V sobotu 19. září se před školou  shromáždilo několik desítek dětí s tolika zavazadly, že byste řekli, že odjíždějí alespoň na měsíc. Ale tihle žáci 2. stupně ten den odjeli na zájezd do Anglie, a i když tomu počet zavazadel neodpovídal, pouze na týden.

  Po úspěšném zvládnutí cesty autobusem a krátkém pobytu na trajektu jsme se ocitli v Londýně. Pro ty z nás, kteří v Anglii ještě nebyli, to bylo něco neskutečného. Procházeli jsme Londýnem a zírali. Z mnoha obdivuhodných pamětihodností, které jsme viděli, určitě stojí za zmínku Buckinghamský palác, Trafalgar Square, Piccadilly Circus a Čínská čtvrť. Večer jsme strávili v hostitelských rodinách a ráno následoval odjezd do Walesu. Cestou jsme zhlédli kamenný kruh v Avesbury, moc jsme si ho neužili, jelikož pršelo a byli jsme za chvíli mokří. Potom jsme se zastavili v lázeňském městečku Bath, kde jsme se pokochali prohlídkou římských lázní. Všechno bylo moc krásné, ale všichni jsme byli rádi, když jsme se dostali do hostitelských rodin v Cardifu.

  Následující tři dny jsme každé dopoledne chodili do školy a docela dost jsme se toho naučili. Odpoledne jsme strávili objevováním krás hlavního města Walesu a okolí. Navštívili jsme Cardiff Castle a prohlédli si centrum města i přístav, strávili trochu času na hradě Caerphilly, nechali se vtáhnout do gladiátorských zápasů v amfiteátru v Caerleonu, trochu jinou historii jsme okusili ve skanzenu v St. Fagans  a putování po Walesu jsme uzavřeli prohlídkou Tintern Abbey.

  Do Londýna jsme odjížděli v pátek brzy ráno, ale naštěstí jsme se v autobuse prospali a nebyli jsme v Londýně moc unavení, protože nás čekala při této druhé návštěvě prohlídka Toweru, Tower Bridge, Millenium Bridge, The Globe a na závěr úchvatná katedrála sv. Pavla. Tam jsme vyšlapali přes 500 schodů a kochali se pohledem na pulsující velkoměsto.

  Z nádherně osvětleného Londýna jsme odjeli pozdě večer, na trajektu jsme všichni napůl klimbali, potom už jsme spali jak zabití, když jsme se cestou náhodou probudili, zjistili jsme, že se blížíme k domovu, kde nás očekávaly natěšené rodiny.

  Kdybych Vám měla doporučit, kam si zajet, tak bych Vám poradila toto: „Zopakujte si tu trasu, co jsme jeli my, protože uvidíte tolik zajímavých a kouzelných věcí, že na to hned tak nezapomenete.“

                                                                        Za žáky Bakalky Markéta Čapáková, IX. C