Předpřijímačkový víkend

Předpřijímačkový víkend

Předpříjimačkový víkend (PPV)

Tak se sešel rok s rokem a my jsme opět byli ve Valči s deváťáky na přípravném studijním víkendu. Moc se nám tam všem líbilo a vše potřebné jsme si zopakovali.

Co si o uplynulých „volných dnech“ myslí žáci IX. A a IX. B, si můžete přečíst o pár řádků níže. Ve fotogalerii najdete v nejbližších dnech také obrazové dokumenty.

My učitelé jsme byli moc spokojeni a i pro nás to byl náročný, ale krásný víkend.

 
 


IX. A (Áčko)
Myslím si, že učitelé byli hodní, starali se o nás, jídla bylo dost. Hodně jsem se za tento kurz naučil. Očekával jsem, že se budu hodně učit, že budu unavený. Pravda je taková, že jsme se učili hodně, ale dalo se to zvládnout. Unavený jsem nebyl. (Andrej Ilič)
Tenhle pobyt byl skvělý. Zpočátku jsem z toho měla trochu strach (Třeba z toho, že toho bude moc k učení atd.), ale všechno předčilo mé očekávání. Učení mě tady dokonce i bavilo. Jediné, co se mi opravdu nelíbilo, byla délka pobytu, mohlo to být delší. (Míša Virčíková)
Moc se mi tady líbilo. Ráda bych sem jela na školní výlet IX. A a IX. B. Celkem jsem se tu naučila, hlavně v češtině s paní učitelkou Fabianovou. Děkuji všem učitelům a děckám za supr čupr víkend. (Terka Soumarová)
Až na spaní se mi tu líbilo a cítím se sebevědomější před přijímacími zkouškami. Naučil jsem se hodně věcí. Děkuji za PPV. (Roman Tocháček)
Byl tu super kolektiv, učitelé a zážitky. Učení bylo taky fajn. Něco jsem se naučila a něco zopakovala. Chtěla bych sem jet na výlet IX. A a IX. B. (Kristýna Cahová)
Bylo to tu super. Čekala jsem hodiny učení, pocit zoufalosti nad vlastní stupiditou a nervové zhroucení. Ale bylo to tu super, všechno, co je důležité, umím a navíc to bylo to nejlepší, co jsem na základce zažila. Poznala jsem blíž fajn lidi. Doufám, že si to jednou budu mít šanci zopakovat. (Kristýna Štástková)
Tenhle víkend byl super! Všichni si to aspoň trochu užil. Jak učení ve skupinách, tak volno se spolužáky. Všichni jsme se víc sblížili a je škoda, že už to víckrát nezažijem... (Anna Cílečková)
Nikdy bych nevěřila, jak moc to bude jiné jet do Valče se všemi deváťáky a ne s žákovským parlamentem. Musím přiznat, že to předčilo mé očekávání. Naše třídy spolu skvěle vycházely, bavili jsme se a užívali si to, ačkoli by asi bylo správné spíš napsat, kolik jsme se toho naučili. No, dost. Na závěr jen stručný poznatek: Chceme sem jet na společný výlet (IX. A a IX. B)! Všem děkuji. (Monika Waisová)
Celkem se mi tulíbilo. PPV je vážně k něčemu. Něco jsem se naučil a zjistil, co neumím. Líbilo se mi tu všechno. (Jan Polášek)
PPV se mi celkem líbil. Oprášil jsem si některé staré látky a zjistil jsem, co potřebuji ještě procvičit. Nejvíce jsem si procvičil testy na Biskupské gymnázium. (Roman Hamerský)
Bylo to pěkné. Dokonce mě i bavilo se učit. Nejlepší byly ale buchty. Kdyby to šlo, tak bych si to rád zopakoval. (Vojta Nádeníček)
Bylo to krásné. Skvělí učitelé, skvělé buchty. Myslím, že to byla skvělá příprava, jak pro mě, tak pro ostatní. Děkuji. (Áron Kasan)
Supr víkend. Supr prostředí. Supr lidi (i učitelé). Chceme na výlet do Valče IX. A a IX. B. (Bára Čekalová)
Podle mě tento víkend proběhl celkem dobře. Učení jsme zvládli, a dokonce nás to i bavilo. Dost věcí jsem se tu naučila a pochopila. Bylo to tu fajn. Akorát mohlo být lepší počasí. Zopakovala bych si to. (Mirka Steinhauserová)
Vzhledem k tomu, že mamka chtěla, abych jela ještě víc než já a nebudu už psát žádné přijímačky, tak jsem ráda, že jsem tu, protože je to super. Například to jídlo bylo super, ale i to učení, které mě bavilo víc než ve škole..... (Terka Mátlová)
Sedím na verandě a nostalgicky vzpomínám na to, jak jsem tsi v říjnu říkala, však co, ještě sem pojedu na předpřijímačkový víkend, mám celou devítku před sebou. A teď, teď tu sedím 11. března 2012, za chvíli mě čekají přijímačky, za chvilku bude konec školního roku a já definitivně odejdu do nového kolektivu. Předpřijímačkový víkend jsem si užila, spoustu věcí si uvědomila a všech těch devět let nějak završila a začala se připravovat na novou životní etapu. Nejvíc mě dojímá fakt, že za chvíli budou jen vzpomínky. Závěrem snad jen, že jsem ráda, že jsem jela. (Verča Kopalová)

IX. B (Béčko)

Tenhle pobyt byl jeden z nejlepších „výletů“, co jsem kdy zažil. Mohlo by to být častěji. (Tomáš Havíř)
Líbilo se mi tady. Myslela jeem si, že to bude náročnější, ale nakonec se to dalo zvládnout. Hodně jsem se naučila, hlavně za přípravu na Biskupské gym. Jsem vděčná. Ostatní školy určitě tohle nemají. Když jsme shrnuli matematiku, tak jsem jen kroutila hlavou, že toho je tak málo. Výdyť jsme se to učili takovou dobu. Lomené výrazy asi nikdy úplně ovládat nebudu, ale myslím si, že jsem připravená. Teď už se těším na svou postel a na to, až bude po přijímačkách a budu přijata. (Tereza Dudová)
Tento kurz považuji za velmi důležitý, Ani ne proto, co jsme se v něm naučili, ale proto, jakou jsme dostali motivaci k učení. (Aleš Konečný)
Bylo to super!! Suprově se tady učilo, učitelé jsou bomba!!! Snažili se to do nás nadrtit, dívali se na ty naše večerní unavený ksichtíky, ale bylo to strašně fajn. Jídlo, snídaně, oběd avečeře – plno zásob a hlavně BUCHTYYY! Po třech dnech si připadáme všichni chytřejší než před tím. Takže klidně bych sem jela znovu, klidně na výlet. Nejlepší!!!! (Niki Bublová)
Bylo to tady dobrý. Hezky jsem si oprášil paměť a kromě matematiky, si myslím, že jsem to zvládl dobře. Učení bylo díky skvělým učitelům a dobrému protředí zábavné. Fakt super. Díky! (Jakub Kosorin)
Intelektuálně zaměřený pobyt ve Valči mi hodně dal, předtím jsem se cítila na úspěšné složení přijímacích zkoušek z oboru kadeřnice (číšnice), posun pociťuji velký. Bylo to bezva. (Domča Vaníčková)
Celkoívě to bylo super! Ubytování, jídlo i všechno okolo bylo super. Servis poskytovaný našimi učitelkami byl perfektní.Na rozdíl od učení ve škole mě to dokonce i bavilo. Moc se mi tu líbilo. (Bylo to mnohem lepší, než jsem očekával.) (Filip Claus)
D O B R Ý!!!!! (Vít Velínský)
Byla to dobrá příprava na přij. zkoušky, nelituji, že jsem jel a mnoho jsem si zopakoval a něco se i naučil. Díky. (Filip Nagy)
Celkově to byl můj poslední pobyt ve Valči, od šesté třídy, co jsme sem začali jezdit jako malí. Strašně jsem si to tu oblíbila. Chtěla bych poděkovat našim paním učitelkám za ochotu a úsilí, které nám věnovaly, a samozřejmě i panu učiteli. Děkuji za trpělivost . Z celého školního roku je to ve Valči prostě nejlepší. (Michaela Repková)
Valeč – všichni rozlámaní, unavení a následně pomlouvají. Nálady a chování v hodinách všech byly super a i témata a cvičení byla dobře vybrána. Nebylo to namáhavé tak, jak nás strašili, ale zátěž to byla. Mohlo tu být víc matiky, v hodinách byly jen vzorové příklady a ty těžší jsme si nezkusili. Bylo i málo času na samostudium. Nedá se to stihnout. To, že jsme se až na výjimky nekoupali, se dalo vydržet. Byla sranda a pohoda a užili jsme si. Já vím, že to stačilo jen takhle, ale proč dělat něco jednoduš, když to jde složitě. (Aneta Horká)
Chceme sem jet na výlet!!! IX. A a IX. B. Málo učení. (Klára Jégrová)
Moc se mi tady líbilo. Děkuji všem učitelům za jejich čas, který s námi strávili. Určitě jsem se plno nových věcí dozvěděla a mnohé upevnila. (Terka Stepaková)
Tento PPV byl super, myslím, že mi i hodně dal. Kolektiv a především učitelé byli jako vždy super. Prostředí mi vyhovovalo a moje zkušenosti z výjezdu se sem tam hodily. Celkově to hodnotím velmi kladně, pro x = 10. (Jakub Knopp)
Momentálně jsem ve stavu, kdy vím, že nic nevím, a přitom najednou z ničeho nic vím tolik nových věcí, že tomu ani nevěřím. Tak moc vyčerpaná jsem dlouho nebyla, ale já si to celkem užívám. Bavilo mě to a mrzí mě, že je konec. Myslím, že už stačí jen poděkovat paní učitelce Hřebíčkové, Fabianové, Šlézarové a Čermákové a panu učiteli Kotrbovi a nakonec i paní učitelce Janu za to, co mě i ostatní naučili. Děkuji. (Viktorie Weissová)
Bylo to super až na vstávání. Učení bylo zábava a o přestávkách taky. Jídlo bylo taky dobrý (lepší než od mamky). (Petr Wagner)
Bylo to tu fakt fajn. Sice tu mohlo být víc matiky, ale zopakovali jsme vše, co je potřeba. Až na to, že geometrii furt neumím. Už vůbec ne popis konstrukce. Ale jinak vše chápu a snad si i pamatuji. (Eliška Faltýnková)
Bilo to tadi moc úžasní, dobře se mi tu učylo a užyla jsem sy to moc!! Super učytelé, děcka (prí mám napsat Tereska), učylo se mi skvěle, mněly sme bezva kolektyv!!!! Výce jsme všechny poznaly a zkamarádily se. Všem učytelům děkujy, s láskou Kristýnka z Moravan. (Velmi chytrá a vidíte, že i vtipná Kiky Hanáčková)