Deváťáci v Praze

Deváťáci v Praze

Literárně-historická exkurze

Většina žáků devátých tříd  v minulých dnech navštívila hlavní město ČR, kouzelnou Prahu.

O tom, co všechno jsme viděli, si v následujících dnech můžete přečíst právě zde na našich webových stránkách. Postřehy některých žáků Vám nabízíme již teď.

Barča Pernová: 

Praha

Do Prahy jsme přijeli vlakem v úterý 19.10. s vyhlídkou příjemně strávených třech dní. Co nám však poněkud zkazilo náladu, byl kopec, do kterého jsme museli drkotat s kuframa po kočičích hlavách, které byly všude. Jiní šťastlivci si svůj náklad nesli na zádech, což nebylo o moc lepší. Na programu dne bylo dále židovské muzeum. Skládalo se z několika synagog a židovského hřbitovu. Večer jsme šli na představení do Národního divadla, Radúz a Mahulena. Na to se asi všichni těšili nejvíc. Divadlo mě trochu zklamalo, ale večerní Praha byla krásná. Ve středu jsme navštívili Valdštejnský palác, ve kterém sídlí Senát Parlamentu ČR, a zahradu, rozhlednu na Petříně a zrcadlové bludiště, chrám sv. Víta a možná ještě něco dalšího, co už si nepamatuju. 
Ve čtvrtek jsme viděli Poslaneckou sněmovnu a potom jsme po pkrátké procházce už šli na vlak zpět do Brna.

Daniel Carda:

Praha

V Praze jsme byli od útery 19. 10. do čtvrtka 21. 10. roku 2010. Viděli jsme plno různých věcí a památek, kterých je v Praze hodně. Byli jsme i na Hradě, v Senátu i v Poslanecké sněmovně Parlamentu ČR, a dokonce jsme navštívili i Národní divadlo. Jedli jsme v KFC a na obědy jsme chodili do restaurace U Rudolfina. Spali jsme v hotelu Little Quarter. Jezdili jsme metrem a šalinou, ale nejvíc jsme toho stejně nachodili pěšky. Ale doma je stejně nejlíp.