Věnuj mobil a pojeď do ZOO

Věnuj mobil a pojeď do ZOO

Bakalka se i letos zapojila do již IX. ročníku soutěže Věnuj mobil, kterou pořádá Recyklohraní ve spolupráci se společností Asekol.

 4 školy s nejvyšším podílem sebraných mobilních telefonů na žáka získají výlet pro jednu třídu s exkurzí na recyklační linku a návštěvu zoologické zahrady v Jihlavě.

 O tom, že tato soutěž má smysl, svědčí její výsledky. Jen v minulé kampani se v ČR vybralo 8 729 mobilů. Ve všech ročnících pak doposud více než 50 000 kusů mobilů. S ohledem na výsledky prodejů nových přístrojů se odhaduje, že v českých domácnostech stále leží ladem v šuplících a skříních až 8 milionů kusů nepoužívaných mobilních telefonů. Díky oddělenému sběru mohou být velmi efektivně recyklovány. Věděli jste například, že recyklací sta kusů mobilních telefonů je uspořeno zhruba 25 l ropy? To odpovídá spotřebě průměrného automobilu při cestě z Prahy do Brna. Dojde také k nižší produkci odpadů a emisí CO2, recyklací snižujeme spotřebu vody a šetříme elektrickou energii.

 Pomozte nám získat potřebné body a uspět v soutěži. Stačí, když do školy přinesete použité mobilní telefony. Odevzdat je můžete do 30.1.2019 do sběrné nádoby v mezi patře u šaten a to včetně baterií a nabíječek, ale není to podmínka. 

 Děkujeme