Den Země na Bakalce

Den Země na Bakalce

 

Jaký hrášek vybrala babička pro Budulínka? Mražený? Z konzervy? Proč Karkulka zavařovala ovoce na kompot? Jak omezili trpaslíci spotřebu baterií? Odpovědi na tyto a další otázky hledaly děti z prvních a druhých tříd v pohádkových dílnách při Dni Země na Bakalce. Paní učitelky přichystaly pro tento významný den pohádky v netradiční a vskutku nečekané podobě. V dílnách děti měly také možnost potkat kamarády z jiných tříd a spolupracovat s nimi.



To žáci třetího, čtvrtého a pátého ročníku zase hledali způsoby, jak naložit s množícími se obaly, a vymýšleli, jak by to šlo bez nich, jak šetrně zacházet s elektrospotřebiči, co s obnošeným tričkem a jak mohou zamezit zbytečnému plýtvání potravinami. Že to jsou pro dnešní dobu otázky důležité, bylo každému jasné hned. Při hledání odpovědí v dílnách pro 3., 4. a 5. ročník se žáci také setkali s kamarády i pedagogy z ostatních tříd.

 

Čekal-li někdo, že se nebudeme učit, byl na velikém omylu. V dílnách by našel od každého ze všech předmětů. Den Země byl dnem trochu jiným, ale mnoho jsme si uvědomili, spoustu věcí se dověděli, snad jsme se i dobře pobavili. A kdo ví, možná v tento den vznikla při spolupráci i nová kamarádství. Děkujeme všem pedagogům za tu příležitost.