Pohár rozhlasu

Pohár rozhlasu

Dne 2.5.2024 jsme se s žáky všech kategorií zúčastnili atletické soutěže Pohár rozhlasu, která se konala na atletickém stadionu VUT v Brně. V naší skupině bylo celkem 11 škol. V mladší kategorii dívek jsme skončili na 4. místě. Mezi oceněné atlety se zařadila Elen Smejkalová, které nejen, že vyhrála běh na 60m, ale jako druhá nejlepší byla ve skoku dalekém. Náš štafetový tým odvedl rovněž skvělou práci a holky skončily na krásném druhém místě. Holky gratulujeme. V kategorii mladší žáci jsme skončili na 6. místě, v individuálních disciplínách se dařilo Tomáši Hrubému, který skončil jako druhý v hodu kriketovým míčkem.

Ve starších kategoriích jsme si jak u dívek, tak i u kluků odnesli 3. místo, na postup do krajského kola si ale musíme počkat, o všem  rozhodne až počet bodů po skončení všech skupin v Brně.  Budeme doufat, že postoupíme. 

Z individuálních úspěchů musíme zmínit hned několik jmen, z dívek je to Julie Hojačová, která doběhla v závodě na 800m jako druhá a v závodě na 60m jako 3. Julčo, gratulujeme. Dívčí štafeta v čele s Julčou se vyznamenala a získala první místo. Na skoku vysokém si svůj nový osobní rekord a 4. místo vybojovala Emily Svobodová.. Z chlapců jasně dominoval Richard Hadár, který sbíral první místa na všech disciplínách, kterých se účastnil, tedy běh na 60m a běh na 1500m. Ve štafetě si kluci vybojovali druhé místo a Jakub Gregor si odnesl krásné třetí místo ve skoku dalekém.

Všem účastníkům moc děkujeme za velice vzornou reprezentaci školy.