Slohová práce na téma: Láska

Slohová práce na téma: Láska

Tento článek vychází z mých teorií. Nechte se prosím unést teoriemi lásky a jejich dalekých hranic. Přejeme pěkné čtení. 

Láska



Láska je pocit, avšak trochu odlišný od pocitů ostatních. Láska je vztah k člověku. Nemyslím teď vztah mezi dvěma lidmi, ale vztah jako postoj k druhému. A to ji možná odlišuje. Je na něčem vázaná.Třeba štěstí může mít podmět v úspěchu, ale láska je sama sobě podmětem. A také je mnohem, mnohem složitější jí vyjádřit nebo skrýt. Určitě jste se už s láskou setkali, jak z vlastní zkušenosti, taky i z pozorování ostatních. Láska je krásná a to i přes to jakou bolest přináší. Bez lásky bychom nemohli být. Představte si to mít všechny rád jen do té míry, kterou nám nabízí přátelství. I když přátelství může být více než láska. A naopak, jaká by to byla láska, kdyby jí nepředcházelo přátelství? Platí tu strašně složité spojitosti, kterými se asi také budu zabývat.

A proč je vlastně láska tak složitá? Proč je celý život tak složitý?,,Život je jednoduchý, to jen lidé si ho dělají složitým" Ale tohle přece vůbec neplatí pro lásku. A tudíž by to nemělo platit ani pro život, protože je láska jeho součástí. A to ne malou součástí. A přes to to platí. K životu je potřeba jen střecha nad hlavou, potrava,......a láska. A proč je tak složitou, když je tak důležitá? Aby každý člověk musel přemýšlet? Aby jsme mohli zažít něco, co nemá smysl? A láska smysl nemá.

A takových otázek může být strašně moc a odpovědi žádné. Jsou to jen takové mé úvahy. Ale jedno vím jistě: I přes zklamání se dál za lásku musí bojovat, jinak by život neměl cenu. Nevím jak vy, ale já hodlám bojovat dál i když druhá strana raději volá: MAYDAY, když mě vidí. No, tak hrozné to není :-)

Tak nevím jestli jsem vám to osvětlila či ještě víc zamotala. Co je to láska? Jak dokáže být veliká? Bolí? Mnoho otázek k jednomu slovu. Existuje na všechny odpověď? Snad ano, ale asi ji nebude znát člověk, který lásku neprožil a nebo neprožívá. A proč se o zamilovaném člověku říká, že je slepý a nevidí to, co je, ale to, co chce? Asi to bude tím, že právě prožívá něco tak krásného o čem ví, že příště může být, ale už ne tak krásné a proto se soustředí jenom na to. A jak by vypadal svět bez lásky? Sice je krásné milovat, ale krásnější je být milován, však co je ze všeho nejkrásnější, je milovat a být milován! Proto bychom si té krásné schopnosti milovat měli vážit a dokud můžeme, měli bychom ji rozdávat plnými hrstmi.