Další setkání ve Filharmonii Brno

Další setkání ve Filharmonii Brno

V pátek 14.2. 2020 zavítala 9.A a 8.C do Fillharmonie Brno na workshop Na buben se netluče. Šlo v pořadí o druhé setkání pro žáky naší školy. Naprosto okouzlující byla kreativita a profesionalita všech, kteří pro nás program připravili. A co na to naši deváťáci?

Dnešní program se mi velice líbil. Zvláště muzikant Martin, který nám pověděl něco o bicích nástrojích v orchestru. Zahrál nám na tympány, marimbu a vibrafon. Jeho schopnosti ovládat hru na tyto nástroje byly až neskutečné.  (P.N.)

Fascinovalo mě, kolik druhů bubnů v orchestru vlastně funguje. Už před programem jsem měla pojem o tom, že hraní na bubny není žádná sranda. Ale borec Martin mě přesvědčil o tom, že je to ještě těžší, než jsem si myslela. Zahrál nám na marimbu. Skladba byla nádherná. Určitě jsem si zapamatovala ve zkratce historii bicích v orchestru a celkově jsem z dnešního dopoledne nadšená. (K.K.)

Dnešní program jsem si moc užila. Dozvěděla jsem se spoustu nových informací a líbilo se mi, že jsme se na konci zapojili. Jedna z věcí, která mě zaujala nejvíce, byly hudební ukázky hrané na různé bicí nástroje. (M.J.)

Dnešní dopoledne bylo úžasné! Velmi se mi líbilo, jak jsme tvořili rytmus, který byl těžký i pro nás, hudebníky. Rozhodně jsem jen a jen pozitivně rozvinul své znalosti o bicích nástrojích, a tak mohu tuto akci hodnotit pouze kladně. (M.R.)

Celkem se mi to líbilo, dozvěděl jsem se tam dokonce i nějaké nové věci o bicích nástrojích, o jejich historii, kdy se které používají a jak se na ně hraje. Martin, Míša a Kristýna byli taky příjemní. Bylo to udělané tak, že to bylo zábavné. Celkově to bylo dobré. (L.K.)

Rozhodně to bylo zajímavé, dozvěděl jsem se, že do bubnů se netluče, ale hraje se na ně. Také mi přišlo velmi zajímavé, že se bubny můžou rozladit. Rozhodně vřele doporučuji. (F.K.)