Studenti z Lipska navštívili Bakalku v rámci projektu Erasmus+ SPORT UNITES

Studenti z Lipska navštívili Bakalku v rámci projektu Erasmus+ SPORT UNITES

V týdnu od 14. do 19. ledna navštívili žáky Bakalky studenti z partnerské školy v Lipsku. Výměnného pobytu se účastnilo 11 žáků z naší školy a 11 žáků z Lipska. Studenti z Německa byli ubytováni v rodinách žáků. Po celý týden poznávali svou „novou“ rodinu, školu a město Brno. Komunikačním jazykem celého dvouletého projektu je angličtina, občas přišla na řadu i němčina a komunikační schopnosti všech žáků se tak hezky rozvíjely.

V pondělí jsme se seznamovali a hráli různé Icebreak hry, provedli hosty po škole a pomocí prezentací je seznámili s krásami naší země. Své znalosti jsme následně otestovali ve hře Bingo. Večer jsme si zabruslili na kluzišti u Jošta.

Úterní dopoledne jsme strávili v Kohoutovicích v centru Lata na programu „Brněnské výstaviště“. V rámci pořadu jsme se dozvěděli mnohé o brněnském výstavišti a natočili si i reklamu na projekt, který jsme si sami naplánovali a jenž zahrnoval Českou republiku a Německo. Den jsme zakončili na bowlingu, kde nás čekala prima zábava a výborné palačinky.

Středa byla zaměřena na poznání našeho rodného města. Měli jsme možnost navštívit vilu Tugendhat a po obědě jsme se odebrali do centra města a hostům ukázali nejvýznamnější památky Brna včetně brněnského podzemí. Tento krásný den jsme zakončili kulturním zážitkem na ZUŠ Veveří.

Ve čtvrtek nás čekal celodenní výlet na jih Moravy se zastávkou v aquaparku Moravia. Po návratu jsme připravili rozlučkovou party ve škole, na níž jsme si užili spoustu zábavy. Mimo jiné jsme zpívali karaoke a měli výbornou pizzu.

Poslední den nás čekala týmová hra, při které jsme byli donuceni hodně komunikovat a spolupracovat. Celý týden jsme si všichni užili a nikomu z nás se nechtělo s našimi novými kamarády rozloučit.

Myslíme, že budeme mluvit za všechny: celý tento týden byl opravdu úžasný a naplněný zajímavými a atraktivními aktivitami, jež jsme sdíleli společně s našimi německými přáteli. Věříme, že se jim u nás líbilo a z Brna si odvezli samé hezké vzpomínky. Všichni se už moc těšíme, až se opět uvidíme a strávíme podobně zajímavý týden v Lipsku. Velký dík patří také učitelům z naší školy, kteří pro nás tak zajímavý program připravili.

 

Tereza Sýkorová a Tomáš Dohnal, žáci 8.B