Skotsko očima žákyň 7.C

Skotsko očima žákyň 7.C

22. května 2015 jsme vyjeli na poznávací zájezd do Spojeného království, přesněji do Skotska. Skotsko je chladná, upršená, ale nádherná země. Když jsme po nekonečné pouti dorazili na místo, byla jsem překvapená. Zaskočila mě poměrně jednotvárná skotská krajina. Široko daleko jen louky, ze kterých vykukovaly a smály se na nás malinké kytky. Sluníčko se snažilo proniknout přes nakupené mraky a krásně nás hřálo do zad.

Město Edinburgh. Když jsme vešli do centra, vůbec nám to nepokazilo pohled na tuhle zemi. Po ulicích zněla hudba, ano byly to dudy. Jejich „vrzání“ se neslo tichými ranními uličkami tohohle milého města. Po ulicích tu chodí příjemní lidé oblečeni do krásných skotských kiltů. Při pohledu na ně je mi líto, že my máme jen obyčejné rifle a bundy.

Ráda bych se vrátila do toho týdne, když jsem mohla jen poslouchat skotské dudy a na nic nemyslet.

Adriana Opletalová

 

Po dlouhé, únavné cestě jsme dorazili do ráje. Bylo to překrásné, řeky tekly jako o život, zvířata poskakovala po louce a ulice se jen hemžily lidmi. Působilo to na mě pozitivně. Ten pocit, že jsme sotva přijeli a ještě zde budeme týden, byl úžasný. Po městě jsem chodila s otevřenou pusou. Zachovalé domy, čisté ulice a hodní lidé. I mezi nimi se našlo pár jedinců, kteří do té harmonie nezapadali, ale to nevadí.

  Projížďka po jezeře, kde údajně žije příšera, byla strašidelná, ale krásná. Díváme se z okna na to pusto a prázdno. Pouze stromy se k nám naklápěly a slabý větříček nás popoháněl dopředu. Voda byla sice studená, ale uklidňující. Když jsem viděla ty hemžící se ryby, bojující o každý kus potravy, doufala jsem, že v příštím životě budu rybou. Co jim chybí, řekla jsem si. Asi nic.

  A najednou je konec, přijíždíme před školu a říkám si a zase jsem tady. Ten týden strašně rychle utekl.

  Skotsko ale navždy zůstane v našich vzpomínkách. Doufám, že se i já ještě někdy do Skotska podívám. 

Natálie Březinová