Francouzská rodilá mluvčí na Bakalce

Francouzská rodilá mluvčí na Bakalce

Již třetí týden pracuje na na naší škole ve všech hodinách francouzského jazyka stážistka Emmanuelle Danieau, která pochází z regionu Languedoc, z města Narbonne, ležícího na pobřeží Středozemního moře v blízkosti známého přímořského a historicky významného města Montpelier. Národní park v okolí Narbonne tvoří obrovské zelené duby, borovice připomínající slunečníky, bílé vápencové skály, záhony levandule, tymiánu a jalovce. Město Narbonne ve významné vinařské oblasti je pro nás zajímavé také tím, že půdorys tamější gotické katedrály byl převzat pro půdorys  katedrály sv. Víta v Praze.  V roce 118 př. Kr. se stalo hlavním městem provincie gallské, Gallia Narbonensis. Od té doby uplynula dlouhá řádka let a velmi mnoho se změnilo.

Vraťme se ale k Emmanuelle a k našim studentům francouzštiny. Naše stážistka pro nás byla bezesporu velkým přínosem. Sama je učitelka, znala velmi dobře problémy jazykové výuky. Její skvělá a důrazná výslovnost rozhodně přispěla ke zlepšení výuky  jazyka na naší škole. V hodinách důsledně opravovala chybnou výslovnost a vyžadovala opakování slova či fráze až ke své úplné spokojenosti.  V podstatě měli naši studenti francouzštiny velký "přepych" dvou vyučujících v jedné hodině, jedna češka, druhá francouzka.

A je dobře, že toho většina z nich využívala a snažila se co nejvíce z Emmanuelliny výuky pochytit a zafixovat. Dobrá zpráva je, že kladně motivována pro výuku francouzštiny byla většina našich nadaných žáků. Snad si tyto nové a jistě užitečné vědomosti udrží. 

Merci Emmanuelle!!!

PS: 25. března přijede na naši školu dalších 5 stážistů z francouzské Bretaně. Zase se zlepšíme!! A těšíme se!!!

g>